Mijn persoonlijke werkwijze
Een goede band met wederzijds vertrouwen vormt de basis voor effectieve begeleiding. Voordat we met de begeleiding starten, voeren we een (video)gesprek om te kijken of er een goede klik is. Bij voorkeur drinken we later ook nog eens samen een kop koffie om elkaar beter te leren kennen. Gedurende het begeleidingstraject hebben we regelmatig contact, zodat ik altijd op de hoogte ben van hoe de trainingen verlopen en hoe je je voelt.
1
Kennismaking
Het traject begint met een kennismaking, vaak in de vorm van een videogesprek. Het doel van dit gesprek is om elkaar te leren kennen en te bepalen of er een wederzijdse klik is voor het aangaan van een coachingstraject. Bij een goede klik gaan we dieper in op je doelen en wensen met betrekking tot coaching.
2
Intake & koppeling met TrainingPeaks
Na het kennismakingsgesprek stuur ik je een intakeformulier waarop je extra informatie kunt aanvullen. Ook stuur ik je een link om mij te koppelen als coach aan je TrainingPeaks-account. Zodra ik deze informatie ontvang en ik aan je TrainingPeaks-account ben gekoppeld, ga ik aan de slag met het opstellen van je plan.
3
Inspanningstest(en)
Om te bepalen waar je momenteel staat en wat je trainingszones zijn, begin ik altijd met het plannen van enkele inspanningstesten. Hoewel je zo'n test zelf thuis kunt uitvoeren, plan ik bij voorkeur een inspanningstest met ademgasanalyse, die ik bij je afneem. Dit levert waardevolle informatie op en biedt tegelijkertijd een mooi moment om nader kennis te maken. Als het niet meteen mogelijk is om zo'n test te plannen bij aanvang, kan dit ook op een later moment plaatsvinden.
4
Starten met de schema's
Na het kennismakingsgesprek stuur ik je een intakeformulier waarop je extra informatie kunt aanvullen. Ook stuur ik je een link om mij te koppelen als coach aan je TrainingPeaks-account. Zodra ik deze informatie ontvang en ik aan je TrainingPeaks-account ben gekoppeld, ga ik aan de slag met het opstellen van je plan.
5
Wekelijks bijsturen
Het is voor mij essentieel dat je na elke uitgevoerde training feedback geeft in TrainingPeaks, dit kan kort en bondig zijn. Deze feedback is van groot belang, omdat ik op basis hiervan de schema's continu aanpas. Als ik veel feedback zie dat de trainingen makkelijk zijn en je je goed voelt, kun je verwachten dat we de intensiteit verhogen. Aan de andere kant, als ik merk dat je niet alle trainingen kunt voltooien en je aangeeft vermoeid te zijn of dat het minder lekker gaat, kan ik overwegen de belasting te verminderen.
6
Contact
Feedback op trainingen verloopt via TrainingPeaks. Daarnaast heb ik regelmatig contact met atleten via platforms zoals WhatsApp. Dit is handig voor eenvoudige vragen of als er aanpassingen nodig zijn in het schema. Als er meer uitgebreidere bespreking nodig is, plannen we een telefonisch gesprek in. Ik hanteer geen standaard schema voor bijvoorbeeld een telefoongesprek elke twee weken, maar doe dit op basis van de behoefte of wanneer het handig is om te overleggen. Als je aangeeft dat je wilt bellen, kan dit meestal nog dezelfde dag plaatsvinden.
Samen jouw uitdaging aangaan?
Graag ga ik deze uitdaging samen met jou aan om alles altijd jouw sportieve ambities te halen. jij ook?
Kom in contact